Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως την ώρα που τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση από τις αρχές της πανδημίας, μερικοί θεωρούν πως όλο αυτό που περνάμε εδώ και ένα χρόνο είναι ένα αστείο.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να εξηγηθεί αλλιώς καθώς την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων τηρεί όλα τα σκληρά μέτρα που έχει φέρει ο κοροναϊός και κάνει τεράστια υπομονή παρά την κούραση και οικονομική εξάντληση που έχει φέρει η πανδημία, μερικοί επιλέγουν να διοργανώνουν exclusive πάρτι.

Δυστυχώς ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες από κυβέρνηση και ειδικούς, με τους τελευταίους να προειδοποιούν πως ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός εξαιτίας των μεταλλάξεων και τους πρώτους να τονίζουν πως αυτό είναι το κρίσιμο δεκαήμερο προκειμένου να έρθει η επιστροφή στην κανονικότητα, φαίνεται πως δεν αγγίζει μία ευτυχώς μικρή μερίδα ανθρώπων.

Ωστόσο η συγκεκριμένη μερίδα όχι μόνο αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους, αλλά φέρεται προκλητικά και απαράδεκτα μιας και την ώρα που αρκετοί συμπολίτες μας έχουν τόσο καιρό να αγκαλιάσουν και να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, άλλοι προτιμούν την διασκέδαση και την καλοπέραση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μάλιστα που σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, αποκαλύφθηκε πως ένα κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα λειτουργούσε κανονικά τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς τακτικοί θαμώνες επέλεγαν να περνούν τα βράδια τους όχι στα σπίτια τους, όπως όλοι οι υπόλοιποι, αλλά σε μαγαζιά με δυνατή μουσική, λουλούδια και κέφι.

Από την άλλη πλευρά δεν έχουν σταματήσει ούτε τα παράνομα κοροναπάρτι κυρίως από νέους ανθρώπους.

Οι περισσότεροι επιλέγουν να νοικιάζουν βίλες σε ήσυχες και απομονωμένες τοποθεσίες ώστε και να… διασκεδάζουν με την ησυχία τους αλλά και να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές.

Σε κάθε περίπτωση τα τελευταία περιστατικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν.

Ειδικότερα λίγες ώρες αφού ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική -και όχι μόνο- μέχρι τουλάχιστον τις 22 Μαρτίου, σημειώθηκε το… ανεπανάληπτο.

Σε νυχτερινό μαγαζί «στήθηκε» ακόμη ένα κορονογλέντι  με πελάτες και ζωντανή μουσική

Την είδηση μετέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του οποίου έγινε επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Όπως προαναφέραμε, το μαγαζί λειτουργούσε κανονικότατα, με ζωντανή μουσική και θαμώνες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την παραβίαση των μέτρων για τον Covid-19.

Την επιχείρηση συνέδραμε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ενώ όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων φαίνεται ότι οι πολίτες εμπιστεύονται το τηλεφωνικό κέντρο 1520 για τις καταγγελίες τους καθώς η αντίδραση είναι άμεση.

Ωστόσο το σχέδιο που είχαν οι υπεύθυνοι του μαγαζιού για να μην γίνουν αντιληπτοί στην αστυνομία είναι σαν σενάριο από ταινία.

Το κέντρο λειτουργούσε παράνομα, κλειδώνοντας κυριολεκτικά τους… μερακλήδες θαμώνες του μέσα στον χώρο και ανοίγοντας τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά τις 6, προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στα σπίτια τους «κάτω από τη μύτη» της Αστυνομίας,

Πώς τους …τσάκωσαν να πετάνε λουλούδια και να γλεντούν

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο κατάστημα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, μιας και υπήρχαν καταγγελίες ότι λειτουργούσε κανονικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο, δίνοντας ραντεβού σε «γνωστούς» θαμώνες για… κορονομπουζούκια εν μέσω πανδημίας.

Γνωστά ονόματα του πενταγράμμου, μάλιστα, όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, δεν δίσταζαν να κάνουν «guest» εμφανίσεις στο μαγαζί, αδιαφορώντας πλήρως για τα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κοροναϊού και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Οι δύο υπεύθυνοι του καταστήματος συνελήφθησαν. Εκτός από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα. Επίσης, το κατάστημα σφραγίστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα… πράσα πιάστηκαν 20 θαμώνες, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Νοικιάζουν διώροφες βίλες για να κάνουν πάρτι μέχρι το πρωί

Την ίδια ώρα τα κορονοπάρτι δεν έχουν τέλος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως χτες η αστυνομία συνέλαβε έναν 24 άνδρα για κορονοπάρτι.

Ο νεαρός είχε μισθώσει διώροφη βίλα στο χωριό Μεσημέρι της Θεσσαλονίκης όπου διοργάνωσε κορονοπάρτι με τη συμμετοχή άλλων πέντε ατόμων, παραβιάζοντας έτσι τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς μεταδοτικής ασθένειας.

Στον διοργανωτή βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους συμμετέχοντες διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο.

Υπενθυμίζεται πως σε χτες 16 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων περιορισμού του κοροναϊού προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., εκ των οποίων οι 11 αφορούσαν πελάτες που κάθονταν στο εσωτερικό καφετέριας στη Θεσσαλία.

Συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ οι πελάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) επέβαλαν πρόστιμα 424.400 ευρώ, καθώς από τους συνολικά 73.555 ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες, καταγράφηκαν 1.389 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, το 78,7% για άσκοπη μετακίνηση.

Τέλος, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ήπειρο επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο 3.000 ευρώ, λόγω εξυπηρέτησης πελατών στο εσωτερικό του.