Την ανάγκη άμεσης στήριξης του τουρισμού, της εστίασης και του λιανεμπορίου, με εμπροσθοβαρή και στοχευμένα μέτρα, τόνισε, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η Ελλάδα χρειάζεται έμπρακτη στήριξη

Ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέφερε ότι στην Ελλάδα, η οποία πρόσφατα βγήκε από μία επώδυνη, δεκαετή κρίση, αυτοί οι τομείς αποτελούν τα θεμέλια της οικονομίας, προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας και «χρειάζονται την έμπρακτη στήριξή μας με εμπροσθοβαρή και στοχευμένα μέτρα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

«Η Ευρώπη, όσο οφείλει να είναι πρωταγωνιστής στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση άλλο τόσο -και ακόμη περισσότερο- οφείλει να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και να κρατήσει τους τομείς αυτούς ζωντανούς» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «αν την επόμενη μέρα δεν έχουν θεμελιωθεί γερές βάσεις για την ανάκαμψη και ανασυγκρότησή τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα έχει καταφέρει να σταθεί στο ύψος της απέναντι σε επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών των κρατών-μελών της».

«Βεβαίως, μέσα από τις γενναίες πρωτοβουλίες και τα προγράμματα χρηματοδότησης που, ήδη, έχουν ανακοινωθεί και «τρέχουν» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η επανεκκίνηση των οικονομιών με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα αξιοποιήσουν τα κεφάλαια αυτά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς σπατάλες, με διαφάνεια και σεβασμό στο κράτος δικαίου», πρόσθεσε.

«Το διακύβευμα, λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν είναι μόνο το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, αλλά να φτάσουμε όλοι όρθιοι σε αυτήν», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή ΑΜΠΕ