Αντιμέτωπος με έλεγχο για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων ενδέχεται να έρθει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από την κατάθεση της τρίτης μήνυσης για βιασμό σε βάρος του.

Έτσι, τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι και την αποθήκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς ενδέχεται να «φωτίσουν» και αυτή την πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος των δύο μηνυτών στην υπόθεση Λιγνάδη, κ. Γιάννης Βλάχος φέρεται να υπέβαλλε στην ανακρίτρια νέο αίτημα με το οποίο ζητεί την άρση απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορούμενου.

Σκοπός είναι η διερεύνηση των λογαριασμών του κ. Λιγνάδη στα social media με κύριο στόχο τις διαδικτυακές του συνομιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με «ύποπτο» περιεχόμενο.

Αν γίνει δεκτή η άρση του απορρήτου τότε ίσως βρεθούν στοιχεία στα χέρια της δικαιοσύνης, όπως φωτογραφικό υλικό ή βίντεο από συναθροίσεις και ιδιωτικές επαφές, οπτικό υλικό από συνευρέσεις, ηλεκτρονικά αποτυπώματα σε περίπτωση διαγραφής τους, επισκέψεις σε «ιδιαίτερα» site, «ψάρεμα» ανηλίκων μέσω social media και sms και φωτογραφικό υλικό στο κινητό μέσω cloud.

Οι έρευνες στο σπίτι του Λιγνάδη

Η απολογία και απόφαση για προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή για την 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία συνεχώς προχωρά σε νέες ανακριτικές πράξεις σε μία προσπάθειες αποσαφήνισης των όσων έχουν λάβει χώρα μεταξύ του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και τον μηνυτών του.

Μεταξύ αυτών των ενεργειών είναι και οι έρευνες που έλαβαν χώρα στο σπίτι, στα οχήματα αλλά και σε μία αποθήκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα ευρήματα των αστυνομικών εργαστηρίων, τα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχουν καταλήξει με τα συμπεράσματα τους, αναμένεται να συμβάλλουν στην εξέλιξη της υπόθεσης για τους δύο βιασμούς που ερευνά η δικαστική λειτουργός.

Ωστόσο, τα ίδια ευρήματα δεν αποκλείεται να συνδράμουν και την έρευνα για την τρίτη μήνυση για βιασμό, ο οποίος καταλογίζεται πάλι στο Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο άνδρας, που την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι αφού τον νάρκωσε τον βίασε στο σπίτι του το 2018 βρέθηκε και ενώπιον των αστυνομικών αρχών και έδωσε την κατάθεση του, επιβεβαιώνοντας τα όσα περιγράφει στη μήνυση. Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του έδειξε πορνογραφικό υλικό με ανήλικα.

Κούγιας και κατά της ανακρίτριας για Λιγνάδη

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, συνεχίζει να επιτίθεται σε βάρος εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αναφορά – καταγγελία σε βάρος της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του προφυλακισμένου ηθοποιού.

Όπως υποστηρίζει, σε βάρος του εντολέα του έχουν τελεστεί σειρά παράνομων ενεργειών τις οποίες καλείται να εξετάσει η αρεοπαγίτης επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, κ. Ζαμπέτα Στράτα. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σκοπεύει να στραφεί με μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά των εισαγγελέων και του ανακριτή που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

«Είναι μία υπόθεση που θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Η δικογραφία αποτελείται από ασυνείδητους φερόμενους ως θύματα που αποκαλύπτουν δήθεν στην αλήθεια. Αυτοί που καταγγέλλουν τον Λιγνάδη έχουν ανεβάσει χυδαίες φωτογραφίες με επιλογές σεξουαλικές που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτοί κρίθηκαν αξιόπιστοι μάρτυρες από την ανακρίτρια…»,είπε ο Α. Κούγιας.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η δικαστική λειτουργός χειραγωγεί τους μάρτυρες, ότι δεν εγκρίνει τα αιτήματα της υπεράσπισης καθώς και ότι αποδέχεται τις μαρτυρίες αναξιόπιστων ανθρώπων. Και επανέλαβε ότι «Στόχος είναι η Μενδώνη και το Ελληνικό, δεν είναι ο Λιγνάδης. Τελευταία τον εμφανίζουν να έχει υλικό πορνογραφίες χωρίς να υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία. Ήδη έχει καταστραφεί ο άνθρωπος».