Την ποινική δίωξη των «ράμπο» της Αστυνομίας που χτυπούσαν πολίτες χτες στη Νέα Σμύρνη ζήτησε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί βία και τρομοκρατία

Κληθείς να σχολιάσει τα χτεσινά γεγονότα ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να ασχολείται ουσιαστικά με τα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών και την επίλυσή τους, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη βία, την τρομοκρατία, την καταστολή, τον αυταρχισμό» και πρόσθεσε:

«Ήταν απαράδεκτο το γεγονός που συνέβη χθες στη Νέα Σμύρνη, όπου οι «ράμπο» της αστυνομίας μέσα στην πλατεία -ενώ γυναικόπαιδα, νέοι άνθρωποι έκαναν την κυριακάτικη βόλτα τους- επιτέθηκε με βάναυσο τρόπο. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι αίσχος, ντροπή. Και βεβαίως το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι να γίνει αυστηρή ποινική δίωξη όλων όσων ευθύνονται γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Τρία άμεσα μέτρα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το ΚΑΤ και ζήτησε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, προσλήψεις στο ΕΣΥ και ένταση του εμβολιαστικού προγράμματος για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

«Σε όποιο νοσοκομείο και αν βρεθείς αυτές τις μέρες ακούγεται κραυγή αγωνίας από όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διευθυντές των κλινικών, για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Τρία άμεσα μέτρα χρειάζονται. Πρώτον, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ώστε να ενισχυθούν με κλίνες και προσωπικό το δημόσιο σύστημα. Δεύτερον, μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών. Τρίτον, ένταση των εμβολιασμών, γρήγορη κλιμάκωση, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός με ασφάλεια και με χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και με πολύ περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα».

Μαζί προχωράμε

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας «με μεγαλύτερη δύναμη στους νέους ταξικούς αγώνες, άντρες και γυναίκες μαζί προχωράμε».