Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δίχως αμφιβολία είναι το πρόσωπο των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος δεν είναι άλλος φυσικά από το απίθανο γκολ που πέτυχε στον προημιτελικό του Κυπέλλου στο Κλεάνθης Βικελίδης, απέναντι στον Άρη. Ένα τέρμα που χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό και συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη, για την ευστροφία του Έλληνα μέσου να κρυφτεί πίσω από το δοκάρι του Κουέστα και να του κλέψει την μπάλα.

Ο Μπουχαλάκης εκτός όμως από το συγκεκριμένο τέρμα και την πρόκριση επί του Άρη είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν από τους πιο σταθερούς παίκτες των ερυθρόλευκων και ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια στην ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς για αυτό τον λόγο και η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να τον ανταμείψει για την προσφορά του στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κόκκινος Πρωταθλητής, η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφασισμένη να δώσει από τώρα νέο συμβόλαιο στον Μπουχαλάκη με καλύτερους οικονομικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί πως το τρέχον συμβόλαιο του Έλληνα διεθνή μέσου ολοκληρώνεται το 2022, όμως αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι οι Πειραιώτες να καταθέσουν πρόταση ανανέωσης στον Μπουχαλάκη, με σκοπό να μείνει για πάντα στο λιμάνι.