Πριν λίγες εβδομάδες ο Δημήτρης Μοθωναίος έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή «Το Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά αποκαλύπτοντας ότι στην ηλικία των έξι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από άνθρωπο του οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Έκτοτε ο ηθοποιός έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία προς τις καταγγελίες για βία, κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση που προκύπτουν διαρκώς στον χώρο του θεάματος, δηλώνοντας τη στήριξή του για τα θύματα.

Όταν ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης προφυλακίστηκε και η είδηση κυκλοφόρησε στα μέσα, ο Δημήτρης Μοθωναίος σχολίασε έμμεσα τις εξελίξεις αναρτώντας μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram του.

Ανάμεσα στις εικόνες που δημοσίευσε ο ηθοποιός ήταν και ένας πίνακας με τις δέκα εντολές, στις οποίες είχε κυκλώσει με κόκκινο χρώμα την ένατη που κάνει λόγο για ψευδομαρτυρία.

O Δημήτρης Λιγνάδης φτάνει από ώρα σε ώρα στις φυλακές Τρίπολης όπου οδηγούνται όσοι κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα καθώς και για εγκλήματα της γενετήσιας αξιοπρέπειας.