Στενή φιλία με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και πρόσφατη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε ο Νικόλας Στραβοπόδης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με επώνυμες καταγγελίες βιασμού.

Καταγγελίες για βιασμό, κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλικές επιθέσεις υπάρχουν και για τους άλλους δύο ηθοποιούς, αν και η κάθε περίπτωση είναι εντελώς ξεχωριστή.

Ωστόσο και οι τρεις ηθοποιοί φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους με… συνδετικό κρίκο τον Νικόλα Στραβοπόδη, εναντίον του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση για τον βιασμό του Δημήτρη Άνθη  πριν από 15 χρόνια ενώ εμπλέκεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, και σε δύο ακόμη υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι σχέσεις που διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια ο 37χρονος σήμερα Νικόλας Στραβοπόδης με τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι στενές.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Νικόλας Στραβοπόδης σε φωτογράφηση για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που ανέβηκε σε σκηνοθεσία του πρώτου.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ’ όπου αποφοίτησε ο πρώτος το 2006.

Ανάμεσα στους καθηγητές του ήταν και ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον οποίο ανέπτυξε σταδιακά, μια δυνατή επαγγελματική αλλά και προσωπική σχέση.

Στραβοπόδης-Λιγνάδης: Mία σχέση παραπάνω από επαγγελματική

Ο Στραβοπόδης συμμετείχε στον θίασο της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που ανέβασε ο Λιγνάδης το 2016, με δύο ανήλικους, έναν 16χρονο και μία 15χρονη, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Παράλληλα, για χρόνια συστηνόταν και ως βοηθός του γνωστού σκηνοθέτη, προβάλλοντας μάλιστα με καμάρι την συνεργασία τους.

«Μου συστήθηκε ως σπουδαστής στο Εθνικό Θέατρο. Μου μιλούσε πολύ για τον εαυτό του αλλά και για τον «δάσκαλό» του Δημήτρη Λιγνάδη» έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων για εκείνον ο ο άνθρωπος που κατέθεσε τη μήνυση εναντίον του στις αρχές Φεβρουαρίου

Η σχέση ανάμεσα στον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Νικόλα Στραβοπόδη ωστόσο είχε επεκταθεί και στην προσωπική τους ζωή. Οι δυο τους έβγαιναν συχνά μαζί για να διασκεδάσουν. Όπως εκείνο το βράδυ στα μέσα Ιανουαρίου του 2016 που τα έπιναν μαζί σε γνωστό μπαρ της περιοχής του Μεταξουργείου, γεγονός που ο ίδιος ο Λιγνάδης είχε δημοσιοποιήσει σε προσωπική του σελίδα στα social media αναρτώντας μια φωτογραφία με την λεζάντα: «Gin Tonic… ο φίλος μου Νικόλας και το όνομα του Bar», έχοντας μάλιστα tagάρει το όνομα της συντροφιάς του με ονοματεπώνυμο.

H γνωριμία Στραβοπόδη-Φιλιππίδη

Ωστόσο ο κ. Στραβοπόδης φαίνεται πως γνωρίζει και τον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς ο 37χρονος ηθοποιός συμμετείχε μέχρι προσφάτως στην σεναριακή ομάδα της τηλεοπτικής σειράς «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», πρωταγωνιστής της οποίας ήταν, μέχρι προσφάτως ο Πέτρος Φιλιππίδης που επίσης έχει καταγγελθεί για παρόμοιο αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία του Στραβοπόδη με την εταιρεία παραγωγής της συγκεκριμένης σειράς έχει διακοπεί εδώ και περίπου ένα μήνα για λόγους οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Ο δικηγόρος του πάντως, Εμμανουήλ Ροδουσάκης, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ότι ο πελάτης του «ήταν εργαζόμενος μέχρι χθες, καθώς λόγω καταγγελίας και της φήμης ότι θα υπήρχε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, απολύθηκε από τη δουλειά του από το πασίγνωστο σίριαλ στο οποίο εμφανιζόταν αυτή την εποχή». Επισήμανε επίσης πως δηλώνει αθώος και κάνει λόγο για συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων.