Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου με την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν μεθοδικά, με ταχύτητα και υπό άκρα μυστικότητα, εξετάζοντας μία σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη Δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη.

Στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν περιλαμβάνονται δύο μηνύσεις και τρεις καταθέσεις εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, τα οποία συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, και αποφάσισαν την άσκηση της ποινικής δίωξης. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το MEGA, υπάρχει και τρίτη καταγγελία.

Νέα κατάθεση – καταγγελία

Ειδικότερα, η πρώτη μήνυση (σ.σ. του Βασίλη) που κατατέθηκε αφορούσε αδικήματα που είχαν καταγγελθεί αλλά παραγεγραμμένα, όμως τότε -όπως έγινε και με τη Σοφία Μπεκατώρου- είχε πει η δικηγόρος του θύματος ότι ενδεχομένως μέσα από την υπόθεση να βγουν στοιχεία και πράξεις που δεν έχουν παραγραφεί, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με το MEGA, στη Δικαιοσύνη προσήλθε μάρτυρας, ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη. Μάλιστα, πρόκειται για αδίκημα που φέρεται να έχει τελεστεί την τελευταία 5-6ετία, άρα δεν έχει παραγραφεί.

Αυτή η κατάθεση – καταγγελία συν τις υπόλοιπες, στις οποίες προέβησαν μάλιστα και άτομα από το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη αλλά και από άτομα που γνώριζαν για βίαια περιστατικά, συνέδεσαν το παζλ της υπόθεσης.

Κομβικής σημασίας θεωρείται η κατάθεση γυναίκας «κλειδί», το βράδυ της Παρασκευής. Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από τη γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας επιτάχυνε τις εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωσή της η μάρτυρας, η οποία αποκάλυψε πως ο σκηνοθέτης διατηρούσε σχέση με ανήλικους, αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Δείτε αναλυτικά