Νέα έξαρση μεγαλοϊδεατισμού, από τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, που ονειρεύεται περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία της Τουρκίας.

Στη διάρκεια ομιλίας του, την Τετάρτη, ο Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν «υπήρξε ποτέ τύραννος» και ότι υποστηρίζει το δίκαιο και τους αδικημένους.

Για να στηρίξει μάλιστα τον ισχυρισμό του αυτό, ο τούρκος πρόεδρος, ανέφερε ως παράδειγμα, τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, στην Κύπρο, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και σε χώρες όπως, η Συρία και η Λιβύη, μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα η Τουρκία βαδίζει προς τον στόχο της για περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία, όχι στα λόγια, αλλά με βήματα που κάνει στο πεδίο».

Πιο αναλυτικά, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε:

«Στο χιλιάδων ετών παρελθόν μας ξεπεράσαμε αμέτρητες φουρτούνες. Με την βοήθεια του Αλλάχ τις αμέτρητες αυτές φουρτούνες, τις ξεπεράσαμε αλώβητοι.

Διότι εμείς ποτέ δεν υπήρξαμε τύραννοι. Ούτε υποστηρίξαμε τυράννους. Δεν παραδοθήκαμε σε τυράννους. Διότι εμείς πάντοτε ανοίξαμε την αγκαλιά μας στα θύματα, τείναμε χείρα βοηθείας και γίναμε ένα με αυτούς που διεκδικούσαν το δίκαιο τους.

Επιλέξαμε τις τάξεις αυτών που προστατεύουν το δίκαιο. Αυτό κάναμε στην Συρία, στην Λιβύη, στο Καραμπάχ, στην Σομαλία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στην Βοσνία, στην Κύπρο. Και όταν χρειάστηκε να πληρώσουμε τίμημα για αυτά, το πληρώσαμε. Αλλά ποτέ δεν υποκύψαμε, ποτέ δεν γονατίσαμε.

Σήμερα η Τουρκία βαδίζει προς τον στόχο της για περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία, όχι στα λόγια, αλλά με βήματα που κάνει στο πεδίο».