Από τις πρώτες στιγμές εμφάνισης του φονικού χιονιά εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό βρίσκονται χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής.

Κάτοικοι αναγκάστηκαν να συντηρήσουν ενέσιμα φάρμακα σε μικρά ψυγεία που γέμισαν με χιόνι ενώ δύσκολες ώρες πέρασαν αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς.

«Χωρίς τίποτα, φαίνεται κιόλας. Δεν έχουμε τίποτα. Όλα έχουν αρχίζει να μυρίζουν» λέει μια από τους χιλιάδες κατοίκους χωρίς ρεύματα. Όλα είναι για πέταμα.

Τα σπίτια στις Αφίδνες έχουν βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι. Πολλοί κάτοικοι βγάζουν τα τρόφιμα στο χιόνι προκειμένου να μην χαλάσουν. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι έχουν μικρά παιδιά και όσοι έχουν προβλήματα υγείας. Τρέμουν μην έρθει η νύχτα και το πρόβλημα δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

Ακόμα και τα φάρμακα τους οι κάτοικοι της περιοχής τα βάζουν σε ψυγειάκι του κάμπινγκ.

Στη περιοχή υπάρχουν άρρωστοι, που χρειάζονται να κάνουν αιμοκάθαρση και άλλες σοβαρές θεραπείες, οι οποίοι δεν μπορούν να δεχθούν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Όλα τα στενά δρομάκια που οδηγούν προς τη λεωφόρο Αφιδνών είναι εδώ και 38 ώρες χωρίς ρεύμα. Στα προβλήματα των κατοίκων έρχεται να προστεθεί και αυτή η τεράστια κατηφόρα, το χιόνι λιώνει και η ολισθηρότητα είναι επικίνδυνη.

Άνδρες της πολιτικής προστασίας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών κόβουν δέντρα και πηγαίνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Κλειστός λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης παραμένει ο δρόμος που οδηγεί από τις Αφιδνες προς την Ιπποκράτειο πολιτεία.

Κάτοικοι, άλλων νομών επιχείρησαν μάλιστα με τον κωδικό 6 τις προηγούμενες ημέρες να κατευθυνθούν προς την Ιπποκράτειο πολιτεία για να χαρούν το χιόνι ωστόσο τους σταμάτησαν τα μπλόκα της αστυνομίας.