Το δεύτερο θύμα λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σφυροκοπά μεγάλο μέρος της χώρας μετρά μέσα σε λίγες ώρες η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το MEGA, ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας.

Ειδικότερα, πρόκειται για 80χρονο από το χωριό Τρούπι, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του καθώς η χιονόπτωση ήταν σφοδρή.

Ο ίδιος είχε ειδοποιήσει τις αρχές από αργά το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Μάλιστα, καταβλήθηκε προσπάθεια να απογειωθεί ελικόπτερο, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν κατέστη εφικτό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όπου δυστυχώς απεγκλωβίσαν τον 80χρονο άνδρα νεκρό.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να αντιμετώπιζε αναπνευστικά και παθολογικά προβλήματα και έπρεπε επειγόντως στο νοσοκομείο.

https://www.megatv.com/2021/02/16/enas-nekros-apo-tin-kakokairia-se-xorio-tis-eyvoias/?pubid=2020271117

Νεκρός 56χρονος στην Κρήτη

Είχε προηγηθεί ο θάνατος 56χρονου κτηνοτρόφου στην Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιο, όπου πήγε να ταΐσει τα ζώα του, μετά την κακοκαιρία «Μήδεια» που χτυπά (και) την Κρήτη.

Η πρόσβαση του ασθενοφόρου στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή φτάνοντας το ένα μέτρο. Για το λόγο αυτό, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να φτάσουν οι διασώστες στο σημείο.