Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους όλες επιχειρήσεις άνω τον 20 ατόμων προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid τεστ δύο φορές τον μήνα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη.

«Από σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Μάλιστα από σήμερα λειτουργούν τμήματα των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, ενώ τόνισε:

«Στόχος είναι να εμβολιάζονται οι πολίτες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, γρήγορα και με ασφάλεια», ενώ επισήμανε πως θα λειτουργήσου κι άλλα τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο μέλλον.

Σχετικά με το πότε θα εμβολιαστεί ο μαζικός πληθυσμός αλλά και πότε θα πετύχουμε ανοσίες της αγέλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε.

«Για εμάς είναι μεγάλη προτεραιότητα να έχουμε αποκτήσει μέχρι το Πάσχα το πρώτο τοίχος ανοσίας. Να έχουν εμβολιαστεί δηλαδή οι πολίτες 60 ετών και πάνω. Αν το καταφέρουμε θα έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς αυτές οι ηλικιακές ομάδες δημιουργούν πίεση στο ΕΣΥ».

Σχετικά με το τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους λόγω της Μήδειας, ο κ. Ταραντίλης τόνισε:

Στόχος είναι με ασφάλεια πάντα να μπορούν να τηρηθούν τα ραντεβού, ώστε να μην υπάρχει φόβος να χαθούν οι δόσεις. Ωστόσο υπάρχει ο μηχανισμός αναπλήρωσεις, όπου καλούμε πρόσωπα από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από