Ένα από τα δεκάδες έργα που έχουν ξεπηδήσει με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, είναι και εκείνα του 18χρονου καλλιτέχνη με το ψευδώνυμο «Εύρυτος», ο οποίος «χτύπησε» σε τοίχους της Αθήνας γκράφιτι με τις μορφές ηρώων του ’21.

Ένα εξ αυτών ήταν απεικόνιζε το πρόσωπο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, το οποίο κοσμούσε μέχρι και την Κυριακή την περιοχή του Φαλήρου. Υπήρχαν, ωστόσο, και κάποιοι που για τους δικούς τους λόγους φαίνεται ότι δεν συμφωνούσαν με την παρουσία του εκεί, πράγμα που έκαναν ιδιαιτέρως αισθητό, λερώνοντας το έργο του Εύρυτου με πράσινη μπογιά.

Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή ο Eύρυτος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter : «Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Οι χρήστες του Twitter πάντως τάχθηκαν στο πλευρό του νεαρού δημιουργού, αφήνοντας δεκάδες υποστηρικτικά σχόλια κάτω από την ανάρτησή του.

Ο μόλις 18 ετών καλλιτέχνης γκράφιτι, σπουδάζει στο ΑΠΘ. Είναι αυτοδίδακτος και ασχολείται από μικρός με τις καλές τέχνες, σ’ ερασιτεχνικό επίπεδο. Με το γκράφιτι και το σπρέι ξεκίνησε να πειραματίζεται τον περασμένο Δεκέμβριο, με πρώτο έργο του τον «ματωμένο ιερέα».