Χθες καταγράφηκαν 117 από τις 220 εισαγωγές

Υπομονή για να φτάσουμε... στο καλοκαίρι ζήτησε η Πελώνη - Ευελπιστεί να μην χρειαστεί παράταση των μέτρων στην Αττική

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνει η Αχαΐα και η Εύβοια σύμφωνα με την εισήγηση των επιτροπής των ειδικών. Την ίδια ώρα σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνει η Θεσσαλονίκη με την επιτροπή των ειδικών να μην εισηγείται την λήψη επιπλέον μέτρων και να αποφεύγετε προσώρας το σκληρό lockdown. Περισσότερα σε λίγο…

Υπομονή για να φτάσουμε... στο καλοκαίρι ζήτησε η Πελώνη - Ευελπιστεί να μην χρειαστεί παράταση των μέτρων στην Αττική | tanea.gr
TANEA Team

Στο αυστηρό lockdown που στόχο έχει να μειωθεί η κινητικότητα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, η οποία ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή «για να φτάσουμε στο καλοκαίρι».

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown στην Αττική, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείει αυστηροποίηση των μέτρων, παραπέμποντας ωστόσο στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν ομαλά και αυτοί σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τα στοιχεία που δείχνουν πιθανή παράταση lockdown

Οι ειδικοί τονίζουν πως αναμένεται κορύφωση σε νοσηλείες και διασωληνωμένους το επόμενο χρονικό διάστημα, αν και ήδη έχει παρατηρηθεί αύξηση στις εισαγωγές της Αττικής.

Είναι πλέον φανερό πως η πρωτεύουσα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» όπως και στο πρώτο κύμα, καθώς η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία είναι μεγαλύτερη απ΄ ότι στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία σήκωσε όλο το βάρος στο δεύτερο κύμα.

Μάλιστα χτες από τις 220 εισαγωγές στην επικράτεια, οι 117 έγιναν στην Αττική.

Την ίδια ώρα η εξάπλωση της μετάλλαξης του κοροναϊού στην κοινότητα αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και στους διασωληνωμένους.

Έτσι, ήδη από τα πρώτα 24ώρα του νέου lockdown, οι ειδικοί κάνουν λόγο για παράταση του lockdown τουλάχιστον μίας εβδομάδας  ακόμα, ακόμη και δύο.

Η απόφαση ωστόσο, θα ληφθεί τις επόμενες μέρες, οπότε και θα είναι διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
TANEA Team
Δείτε επίσης
Περισσότερα άρθρα για Κυβέρνηση