Για το lockdown στην Αττική, τα νέα μέτρα, τις μεταλλάξεις και την κατάσταση στα σχολεία, μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, το βασικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση για lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. «Αυτό ήταν το καινούργιο. Αυτά τα πράγματα πρέπει κανείς να τα προλαμβάνει πολύ νωρίς» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σχολιάζοντας την διάρκεια του lockdown ο κ. Βατόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά απαντώντας «καταρχήν για 14 ημέρες το lockdown ελπίζουμε να μαζευτεί το πράγμα, θα δούμε. Έχει σημασία η υιοθέτηση της νέας κατάστασης από τους πολίτες». Σύμφωνα με τον ίδιο «και την Παρασκευή πολλοί από εμάς λέγαμε ότι από τότε έπρεπε να γίνει lockdown. Επικράτησε η άποψη να περιμένουμε μερικές ημέρες και αποδείχθηκε ότι δεν είχε νόημα», είπε.

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία λέγοντας ότι «τεκμηριώθηκε αυτές τις ημέρες ότι έχουμε κάποιες συρροές σε κάποια σχολεία που είναι περισσότερες από παλαιότερα. Τα παιδιά εξακολουθούν να κολλάνε δυσκολότερα αλλά εξακολουθούμε να έχουμε συρροές. Γενικώς υπάρχει η γνώμη ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν. Από εκεί και πέρα άνοιξαν τα σχολεία και είδαμε αυτό το φαινόμενο».