Εξηνταέξι, δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού, καταστράφηκαν στο Δρομοκαΐτειο, λόγω του χθεσινού μπλακάουτ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Το Δρομοκαΐτειο, παρ’ ότι ειδικό νοσοκομείο είναι εμβολιαστικό κέντρο. «Χθες βράδυ με τη διακοπή ρεύματος, κι ενώ λειτούργησε η γεννήτρια,  έπαθε βλάβη ο πίνακας και σταμάτησε η λειτουργία του ψυγείου που ήταν φυλαγμένα 11 φιαλίδια εμβολίου κατά του κοροναϊού. Σύνολο 66 δόσεις εμβολίου. Καταστράφηκαν οι εν λόγω 66 δόσεις του εμβολίου», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Προσθέτει δε ότι «αναμένονται νέα εμβόλια για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που έχουν ραντεβού και ήδη τώρα περιμένουν στο εμβολιαστικό κέντρο».

Κινδύνεψε νοσηλεύτρια

Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει επίσης ότι χθες  βράδυ ένα άτομο,  μπήκε στο νοσοκομείο με σκοπό να κλέψει ασθενείς και προσωπικό. «Στη βάρδια ήταν μία νοσηλεύτρια.

Προσπάθησε να εμποδίσει τον κλέφτη, όμως αυτός της επιτέθηκε και την κτύπησε. Την έριξε στο πάτωμα. Από τύχη γλύτωσε τα χειρότερα. Η φύλαξη είναι ανύπαρκτη στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το τμήμα που έγινε το περιστατικό βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κοροναϊού», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος