Στον καταιγισμό καταγγελιών για περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου αναφέρθηκαν οι Roomies του MEGA, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Σολωμού, και Κατερίνα Ζαρίφη, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

«Προσωπικά έχω πια τρομοκρατηθεί, κάθε πρωί τσεκάρω τι άλλο θα βγει. Για εμένα αυτή η φάση είναι αμήχανη και δύσκολη. Οι γυναίκες αυτές λένε αλήθεια και τα ξέραμε και εμείς. Είναι δύσκολη η φάση γιατί ο καθένας έχει άποψη και μπορεί να πει κάτι. Αυτό που με φοβίζει εμένα είναι να μην πάει στην απέναντι πλευρά η κατάσταση, να είναι πχ απαγορευτικό το φλερτ στο χώρο. Ας αφήσουμε τις καταγγελίες στη δικαιοσύνη. Είμαστε γυναίκες, και είμαστε μαζί τους», είπε η Μαρία Σολωμού.

«Η αλήθεια είναι πως σε όλα αυτά τα χρόνια έχω και εγώ ακούσει πράγματα. Κάποια από αυτά που έχουν βγει τώρα δεν τα είχα ακούσει καν. Δεν τα ήξερα ούτε ως φήμες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Ίσως ήμουν από τις τυχερές από ό,τι καταλαβαίνω. Ούτε έχω βρεθεί μπροστά σε κάτι, πιστεύω ότι αν είχα βρεθεί μπροστά σε κάτι θα αντιδρούσα, αλλά βέβαια είναι και θέμα ηλικίας. Σεβόμαστε και θαυμάζουμε πολύ τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν βγει και έχουν μιλήσει για αυτό που τους έχει συμβεί. Ο δρόμος της δικαιοσύνης νομίζω είναι ο καταλληλότερες για να εξεταστούν αυτές οι υποθέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό γίνεται για ένα σπουδαίο λόγο, και να μην είναι μια συζήτηση που θα ξεχαστεί. Καλό θα είναι να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο, ο καθένας να μπορεί να μιλήσει. Θέλω να δώσει και συγχαρητήρια στο ΣΕΗ και τον κ. Μπιμπίλα για τη δουλειά που κάνουν. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες», ανέφερε από την πλευρά της η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

«Οι χώροι που έχουν εξουσία κρύβουν πολλές παθογένειες. Αυτή τη στιγμή στοχοποιείται ο χώρος της υποκριτικής, αλλά ξέρουμε ότι η τηλεόραση και η πολιτική κρύβουν επίσης πολλές παθογένειες. Για το κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι παθογένεια της χώρας, το πόσο άντρας είναι κάποιος ή πόσο γυναίκα είναι κάποια. Πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία της χώρας. Να έχουμε ευγένεια και παιδεία και να μην ταλαιπωρούμε τη νέα γενιά», σημείωσε η Κατερίνα Ζαρίφη.