Παραμένει η αγωνία για τον 9χρονο που νοσηλεύεται με κοροναϊό σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας.

Τα νεότερα για την κατάστασή του, αφήνουν μια αχτίδα αισιοδοξίας, καθώς όπως δήλωσε ο Διευθυντής ΕΣΥ και Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, η υγεία του 9χρονου Μάριου, βελτιώθηκε τελευταίες ώρες.

“Η προσπάθεια είναι να μην διασωληνωθεί όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Η διασωλήνωση σώζει. Για μας είναι πολύ εύκολο να διασωληνώσουμε έναν ασθενή. Η διασωλήνωση όμως ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς που μπορεί να επιδεινώσει τον ασθενή”, σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, μιλώντας στο patrastimes.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που θα δείξουν εάν ο μικρός Μάριος έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη, από την οποία φέρεται να είχε προσβληθεί και η μητέρα του παιδιού.

Οι γιατροί δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του Μάριου και μάλιστα γίνονται τουλάχιστον δύο τηλεδιασκέψεις την ημέρα με ειδικούς εντατικολόγους κι από άλλα νοσοκομεία της χώρας για να αποφασιστεί πώς θα κινηθεί η αγωγή του. Αξιοσημείωτο είναι ότι το αγόρι έχει συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες.