του Γιώργου Στεφάνου – Λέσβος

Με ψήφους 16 υπέρ, 15 κατά και μια άρνηση ψήφου πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής του Δήμου Μυτιλήνης για την κατασκευή μιας ελεγχόμενης δομής εκτός αστικού ιστού.

Κατά της δομής ψήφισαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και τέσσερις σύμβουλοι της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής

Στο τέλος της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη προκλήθηκε ένταση όταν τέθηκε θέμα για το δικαίωμα ψήφου που είχε ο πρόεδρος της κοντινότερης στη δομή κοινότητας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκρινε ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου αφού στο ψήφισμα δεν αναφέρεται γεωγραφικά η περιοχή και έκλεισε τη συνεδρίαση πριν καν ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στην αρχή της συνεδρίασης παρέμβαση έκανε ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης όπου παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης όπου προβλέπει μια κλειστή – ελεγχόμενη δομή σε ιδιωτικές εκτάσεις σε μη κατοικημένη περιοχή 3.000 θέσεων και επιπλέον θέσεις για το ΠΡΟΚΕΚΑ και τα ασυνόδευτα ανήλικα. Η διάρκεια παραμονής όπως τόνισε ο κ. Μηταραάκης θα είναι από 2-6 μήνες.

Κινητοποίηση στην Χίο

Εκατοντάδες κάτοικοι των περιοχών Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία την Τετάρτη στην είσοδο του Θόλους, εκεί όπου το Υπουργείο Μετανάστευσης εξήγγειλε τη δημιουργίας νέας δομής καταγραφής και ταυτοποίησης.

Οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο όπου θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή από τα χωριά προς την πόλη της Χίου