Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη φέρνει στο φως το MEGA, από τα οποία επιβεβαιώνεται ότι τις κρίσιμες ώρες υπήρξε κίνηση αλιευτικών στο λιμάνι της Ερέτριας.

Δύο ψαράδες αντιμετωπίζουν ήδη την κατηγορία της ψευδορκίας, καθώς ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν βγει από το λιμάνι, ενώ η χήρα του πρώην υπουργού, Μίνα Βαλυράκη – Παπαθεοδώρου επανέλαβε την πεποίθησή της ότι «ο Σήφης δεν έπεσε μόνος του στη θάλασσα».

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που εξασφάλισε το MEGA  αποτυπώνει καρέ καρέ τις κινήσεις των αλιευτικών σκαφών από το λιμανάκι της Ερέτριας την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Από τις 11.14 μέχρι και τις 11.33 πρώτα λεπτά της Κυριακής της 24ης Ιανουαρίου όπως βλέπουμε αναχωρούν από το λιμανάκι της Ερέτριας τουλάχιστον 2 σκάφη…

Οι κινήσεις τους καταγράφονται.

Τόσο το βίντεο ντοκουμέντο όσο και το φωτογραφικό υλικό έχουν μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών που ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης θρίλερ και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά της αστυνομίας για περαιτέρω ανάλυση…

Στα χέρια των αρχών όπως αποκαλύπτει το MEGA βρίσκεται και φωτογραφία από ερασιτεχνικό drone που πετούσε στην περιοχή μεταξύ 11.30 και 12.00 το μεσημέρι και στο οποίο επίσης φαίνεται πως λείπουν σκάφη από την μπούκα του λιμανιού.

Οι αξιωματικοί του λιμενικού κάλεσαν τουλάχιστον δύο ψαράδες της περιοχής για διευκρινήσεις καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν ψευδώς ότι την επίμαχη μέρα και ώρα δεν είχαν βγει από το λιμάνι

Εναντίον των δύο ψαράδων έχει σχηματιστεί δικογραφία για ψευδορκία…

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Σήφης έγειρε και έπεσε από μόνος του στη θάλασσα. Αυτό που του συνέβη ήταν πολύ σκληρό και δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Αναζητούμε και άλλες μαρτυρίες, βίντεο και στοιχεία».

Αυτά ανέφερε η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη σε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ερευνών από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές αλλά και το πόρισμα του πραγματογνώμονα από την αυτοψία στο σκάφος του πρώην υπουργού.