Πως είναι να έχεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για δέκα χρόνια; Η οικογένεια Monroe αναφέρει, ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη, που έχει το νέο Nissan Leaf, το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο εδώ και δέκα χρόνια, έχει διανύσει 200.000 χιλιόμετρα και δεν έχει βάλει σταγόνα βενζίνης.

Η οικογένεια Monroe, σταμάτησε να πηγαίνει στο πρατήριο καυσίμων πριν από μια δεκαετία, με το LEAF πρώτης γενιάς

Να σημειωθεί, ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο Nissan, το LEAF κυκλοφορεί στην αγορά από το 2010.

Σήμερα, χιλιάδες οικογένειες έχουν εμπιστευθεί το ηλεκτρικό LEAF, όπως και η οικογένεια Monroe. Μάλιστα, τα σημαντικά πλεονεκτήματα του μοντέλου, ήταν αυτά που παρότρυναν τους Monroe στην αγορά του LEAF. Μεταξύ αυτών ότι φουλάρει με ρεύμα, έχει πολύ χαμηλό κόστος χρήσης,   χαμηλές δαπάνες για  συντήρηση, συν το γεγονός ότι δεν  χρειάζεται να πληρώσουν για βενζίνη,  Επιπλέον, με το LEAF είναι σε θέση να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους για έναν τρόπο ζωής με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σήμερα, με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το τελευταία γενιάς LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία, τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας.

Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).