Η αστυνομία διέλυσε ένα πάρτι σε ένα σκάφος στα προάστια του δυτικού Λονδίνου χθες και περισσότεροι από 70 άνθρωποι κινδυνεύουν με πρόστιμο επειδή παραβίασαν τα μέτρα κατά της νόσου Covid-19, έγινε σήμερα γνωστό.

Η Βρετανία βρίσκεται σε lockdown σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού, που εν μέρει οφείλεται στην κυκλοφορία νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων και απαγορεύεται οι πολίτες να συναθροίζονται σε μεγάλες ομάδες. Οι αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα ο ιός να συνεχίζει να διασπείρεται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως επενέβη στο πάρτι, που πραγματοποιούταν σε ένα αγκυροβολημένο σκάφος, χθες το βράδυ και 72 άνθρωποι ενδέχεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο ύψους 800 λιρών, επειδή παραβίασαν τους κανονισμούς κατά του νέου κοροναϊού.

Ο διοργανωτής του πάρτι ενδέχεται να καταβάλει πρόστιμο 10.000 λιρών.

«Επρόκειτο για μια κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών κατά του νέου κοροναϊού που εφαρμόζονται για να σωθούν ζωές και να προστατεύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (NHS) από την τεράστια πίεση που δέχεται», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τόμας Μπόουεν, σε μια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ