Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για τον πρώην υπουργό  Νίκο Παππά μετά τις καταγγελίες βάρος του από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το ρόλο του, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου  διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή ως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για την διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Επικρατείας.

Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, μιλώντας για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία που αφορά το Νίκο Παππά, λόγω των στοιχείων τυχόν τέλεσης αξιοποίνων πράξεων, φερομένων ως τελεσθέντων, κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού, που προκύπτουν από τη μήνυση.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας κατηγορεί το Νίκο Παππά  ότι είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες,  με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού». Ο  εργολάβος υποστήριξε μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του.

Σε 18σελιδο συμπληρωματικό  υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα ο Χρ. Καλογρίτσας στον εισαγγελέα, περιέγραψε μάλιστα  σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, αναφέροντας συγκεκριμένα έξι αξιόποινες πράξεις: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη, όπου θα συνεχιστεί η  έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρείας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων.