Στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών», είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο MEGA. Το αν δηλαδή είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση θα κρίνεται στο τέλος του τετραμήνου, είπε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Παιδείας «με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων» θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια τη Δευτέρα

Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του Λυκείου, ενώ αυστηροί κανόνες θα ισχύουν για τα σχολεία που θα ανοίξουν.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική, με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους καθημερινά.

Ο φόβος των μαθητών «δύο ταχυτήτων» οδηγεί το υπουργείο στη λήψη ειδικών μέτρων, προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, ειδικά της τρίτης λυκείου, αφού τα παιδιά που θα κάνουν δια ζώσης διδασκαλία θα πρέπει να εξεταστούν με τους ίδιους όρους με τους μαθητές που θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα φροντιστήρια δε θα ανοίξουν μαζί με τα σχολεία τη Δευτέρα.

«Δεν υπάρχουν ειδικά πρόστιμα για μαθητές»

Αναφερόμενη στις δηλώσεις που έκανε και προκάλεσαν αντιδράσεις, η κ. Μακρή τόνισε ότι «δεν υπάρχει ειδικό πρόστιμο» για μαθητές που αργούν να γυρίσουν από το σχολείο στο σπίτι.

Τόνισε ωστόσο ότι τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας «θα πρέπει να τηρούνται από όλους».