Ελληνικός άνεμος πλέει τις τελευταίες ώρες στον Λευκό Οίκο, με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να επιλέγει την ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι για τη θέση της εκπροσώπου τύπου.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η Τζεν Ψάκι μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση.

Για το νέο της αξίωμα μίλησε ο πατέρας της Τζέιμς, ο οποίος εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 ενθουσιασμένος και συναισθηματικά φορτισμένος για την ανάληψη της θέσης της εκπροσώπου από την Τζεν Ψάκι.

Ο κ. Ψάκι υπενθύμισε πως η κόρη του διετέλεσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά το παρελθόν και γνωρίζει πολύ καλά τις διεθνείς σχέσεις και τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Είπε πως μεγάλωσε την κόρη του, με σκοπό να είναι δυνατή, ανεξάρτητη και να έχει επιχειρηματικό πνεύμα. Και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι είναι ατρόμητη.

Η Τζέν Ψάκι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα και δηλώνει υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή της, σημείωσε.