Τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Μενέντεζ για το νέο του ρόλο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

«Ανυπομονώ να επιδιώξω την επίτευξη κοινών στόχων ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Στο επίκεντρο η Τουρκία

Είναι προφανές ότι στην Αθήνα αναμένουν με ενδιαφέρον τη στάση της Ουάσιγκτον έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή και των ρηγμάτων που προκαλεί στο ΝΑΤΟ.

Σε επίπεδο Γερουσίας, η ατμόσφαιρα δεν θα είναι θετική για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων αναλαμβάνει ο Μπομπ Μενέντεζ.

Μάλιστα, ο ίδιος έθεσε τις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής με την Τουρκία να έχει προτεύοντα ρόλο. «Η Τουρκία συνεχίζει να αποσταθεροποιεί την περιοχή, υποστηρίζοντας την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, ενώ επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον των δημοκρατικών συμμάχων μας, της Ελλάδας και της Κύπρου».