Η μία μετά την άλλη, γυναίκες που βίωσαν την τραυματική εμπειρία της σεξουαλικής βίας, βγαίνουν μπροστά, μιλούν, μοιράζονται τα όσα βίωσαν.

Η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη και η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου μιλούν για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν στον χώρο της εργασίας τους και πώς επηρέασε αυτό την ζωή τους.

«Το πρώτο σκηνικό συνέβη όταν ήταν 7 ή 8 χρονών και το άλλο έγινε όταν ήμουν 17. Θυμήθηκα αυτά τα περιστατικά πολλά χρόνια αργότερα αφού είχα ξεκινήσει από τα 19 μου ψυχοθεραπεία, το θυμήθηκα σαν έκλαμψη, έσκασε στο μυαλό μου η πληροφορία κάποια στιγμή σε ένα ψυχοθεραπευτικό session». Η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Δύο φορές όταν ήταν ανήλικη και άλλη μία φορά τον περασμένο Σεπτέμβρη.

«Η προσωπική μου ντροπή δεν άντεχε να μιλήσει γι’ αυτά τα πράγματα» ανέφερε η Μαίρη Συνατσάκη.

Δε φαίνεται να έχουν τέλος οι ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης αλλά και βιασμού, ιστορίες σοκαριστικές που συνεχώς δημοσιοποιούνται και μέσα από την κίνηση #MeToo.

Σεξουαλική παρενόχληση υπέστη δύο φορές και η ηθοποιός, Κατερίνα Τσάβαλου, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της.

«Το έχω υποστεί κι εγώ προσωπικά στη δουλειά. Πήγε να με φιλήσει… Και τις δύο φορές που έχει γίνει αυτό, πήγε να με ακουμπήσει, να με… το οποίο ήτανε πάρα πολύ τρομακτικό. Στη μία περίπτωση πάγωσα και έφυγα αμέσως εννοείται και στην άλλη περίπτωση άρχισα να βρίζω και έφυγα. Μου έχει τύχει να χάσω και δουλειά, έτσι; Δηλαδή, έχασα τη δουλειά, στη μία περίπτωση που ήτανε να είμαι» τόνισε η Κατερίνα Τσάβαλου.

Σύμφωνα με τη γνωστή ηθοποιό, ο λόγος που οι γυναίκες δυσκολεύονται να σπάσουν τη σιωπή τους είναι ο φόβος για το πώς θα τις αντιμετωπίσουν μετά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA