Η μικρότερη SUV,  ηλεκτρική πρόταση στην γκάμα της Mercedes-Benz είναι η EQA, που ουσιαστικά αποτελεί την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της GLA.

Το νέο μοντέλο αποκαλύφθηκε σήμερα, από την γερμανική φίρμας, όντας ένα μοντέλο που ετοιμάζεται να λανσαριστεί με σύμμαχο τον αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα, την μεγάλη αυτονομία, την τεχνολογική υπεροχή και το πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας.

Η νέα, και εφαλτήρια εκδοχή , είναι η EQA 250, που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων και 375 Nm στον εμπρός άξονα.

Η μπαταρία των 66,5 kWh εξασφαλίζει στην EQA 250 αυτονομία της τάξης των 426 χιλιομέτρων. Η ίδια εκδοχή θα υπάρχει και σε τετρακίνητη χάρη στην ύπαρξη των δύο ηλεκτροκινητήρων  -έναν σε κάθε άξονα- με συνδυαστική απόδοση 272 ίππων και αυτονομία που θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 500 χιλιόμετρα. Όσο για τις επιδόσεις τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 8,9 δεύτερα και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ ώρα.

Με την φόρτιση να πραγματοποιείται από wallbox η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 5 ώρες και 45 λεπτά, ενώ σε ταχυφορτιστή DC (συνεχούς ρεύματος) 100 kW η διάρκεια της φόρτισης από το 10 έως το 80% είναι 30 λεπτά.

Η νέα Mercedes EQA θα λανσαριστεί στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη, ενώ, οι τιμές θαθα ανακοινωθούν επίσημα το Φεβρουάριο. Στην Γερμανία η τιμή της , προ επιδοτήσεων, ορίστηκε στα 47.540 ευρώ.