Το… farewell ετοιμάζουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ, το πρωί της Τετάρτης, όποτε και αναμένεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον ανήμερα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή θα λάβει χώρα την αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ και στη συνέχεια ο Τραμπ θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One με προορισμό το θέρετρό του στη Φλόριντα, αφού δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, έχουν ήδη αποστείλει προκλήσεις για την αποχαιρετιστήρια τελετή καλώντας τους προσκεκλημένους να φθάσουν μέχρι τις 07:15 π.μ. τοπική ώρα.

Την τελευταία μέρα του της θητείας του στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, να απονείμει έως και 100 προεδρικές χάρες και μειώσεις ποινών.

Οι χάρες εκτιμάται πως είναι σε πολιτικούς συμμάχους του, οικονομικούς εγκληματίες, γνωστούς ράπερ και τον οφθαλμίατρο δρ Σάλομον Μέρτζεν από το Παλμ Μπιτς, που μπήκε στη φυλακή προ διετίας μετά την καταδίκη για δεκάδες απάτες με ταμεία περίθαλψης.

Συνεργάτες του φέρονται να τον συμβούλεψαν, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN, να μην απονείμει χάρη στον εαυτό του γιατί έτσι θα εμφανιζόταν σαν να είναι ένοχος στον απόηχο της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο, αλλά ούτε και σε άτομα που πρωτοστάτησαν στα συγκεκριμένα επεισόδια, μολονότι ο ίδιος τα είχε χαρακτηρίσει αρχικά «πατριώτες», που δεν έκαναν κάτι κακό.

Πηγή που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν σκοπεύει να απονείμει χάρη τον εαυτό του αλλά και ούτε στα μέλη της οικογένειάς του, ένα άλλο θέμα που έχει συζητήσει ιδιωτικά με συμβούλους. Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη απονείμει χάρες ήδη τον περασμένο μήνα, συναντήθηκε με συμβούλους την Κυριακή για να οριστικοποιήσει.