H Renault είναι έτοιμη να λανσάρει μια άκρως ενδιαφέρουσα γκάμα μοντέλων, με πιο ενδιαφέρον, το Renault 5, ένα μοντέλο που επιστρέφει από το παρελθόν και ετοιμάζεται να ταράξει την ησυχία των φανατικών της φίρμας, που είτε είχαν γνωρίσει παλαιότερα, είτε θα ήθελαν να δουν στην γκάμα της το θρυλικό όνομα, το πεντάρι, σε έκδοση όμως, αυτή τη φορά, συμμορφωμένη με τις νέες νόρμες, και δεν είναι άλλη από την ηλεκτροκίνηση.

Έτσι, το νέο 5 EV είναι ένα από τα  7 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα δούμε από τον γαλλικό όμιλο, αλλά και ένα από τα συνολικά 14 νέα μοντέλα που έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει η Renault έως το 2025.

Η σχεδίαση του, όπως φαίνεται και στις πρώτες φωτογραφίες, παραπέμπει στην φόρμα του πρώτου μοντέλου, που μεσουράνησε στην αγορά την δεκαετία του 70 και 80.

Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο ηλεκτροκινητήρας που θα κινείται το νέο μοντέλο. Θα πατάτει στο μεταβλητό πλαίσιο CMF-EV που θα αποτελεί τη βάση για όλα τα νέα ηλεκτρικό της συμμαχίας Renault- Nissan- Mitsubishi.