Την ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς να γίνει πολύ προσεκτικά επισήμανε ο Πνευμονολόγος διευθυντής Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι το άνοιγμα είναι «σύμμαχος του ιού».

Τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην ζήσουμε τρίτο κύμα κοροναϊού, ενώ αναφερόμενος στους γιατρούς των νοσοκομείων είπε ότι «δεν είμαστε η “πρώτη γραμμή”, αλλά η “τελευταία γραμμή” άμυνας πριν τον θάνατο».

Μιλώντας, στον ΑΝΤ1, για τις δυσκολίες στο «Παπανικολάου», εν μέσω πανδημίας, είπε πως «εφιαλτική στιγμή για εμάς είναι να βρούμε κρεβάτια εντατικής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Όπως είπε σήμερα το νοσοκομείο «Παπανικολάου» παίρνει μια ανάσα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα πλέον να διατεθούν 12 κρεβάτια ΜΕΘ για άλλα περιστατικά.

Αναφερόμενος στην εισαγγελική έρευνα για την εξάπλωση του κοροναϊού στη συμπρωτεύουσα, μετά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «ο Εισαγγελέας δεν θα φέρει πίσω τις ανθρώπινες ζωές».

Για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είπε ότι τα λύματα είναι στο «πράσινο», δηλαδή στα επίπεδα Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως «οι γιορτές δεν μας επηρέασαν πολύ όπως φαίνεται».