Συνεχίζει να σαρώνει την χώρα η κακοκαιρία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μεταξύ αυτών και τα Τρίκαλα, όπου οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες καταπτώσεις βράχων, με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, να δίνουν μάχη, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο σε διάφορα σημεία στα ορεινά των περιοχών Καλαμπάκας και Πύλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη προσπάθεια της ΠΕ Τρικάλων για να απομακρυνθούν τεράστιοι όγκοι βράχων, ώστε να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών τόσο προς άλλες περιοχές όσο και προς τις κτηνοτροφικές μονάδες τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα νερά των ποταμών που είχαν «φουσκώσει» επικίνδυνα τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, και σε αυτό βοήθησαν και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς δεν βρέχει.

Δραματική η κατάσταση στον Έβρο

Δραματική είναι η κατάσταση στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας που πλημμύρισαν όταν ο ποταμός Έβρος ξεχείλισε.

Σύμφωνα με την αυτοψία του MEGA, το νερό μπήκε μέσα στα σπίτια και ξεπέρασε τα δύο μέτρα σε ύψος προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Οι κάτοικοι πέρασαν το βράδυ σε άλλα σπίτια, καθώς τα δικά τους έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, οι οποίες έγιναν ορατές με το φως της μέρας.

Τα χωριά με τις μεγαλύτερες ζημιές είναι το μικρό Δέρειο, η Δαδιά, ο Πόρος, αλλά και η Αλεξανδρούπολη.

Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν όλο τον νομό Έβρου συνεργεία των υπηρεσιών της Περιφερειακή Ενότητας Έβρου, αποτελούμενα από υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές για να προβούν στην πρώτη αποτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί από το έντονο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή.

Τα συνεργεία της Π.Ε. Έβρου, σύμφωνα με το evros24.gr, θα προβούν σε ελέγχους τόσο του οδικού δικτύου, όσο και των υποδομών σε πάγιο και έγγειο κεφάλαιο του πρωτογενούς τομές.