Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (21:05) στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πρώτη αναμέτρηση της «διαβολοβδομάδας» και ψάχνει μια μεγάλη νίκη που πιθανόν να τον φέρει σε θέση ισχύος για την οκτάδα. Οι ερυθρόλευκοι μετά τη νίκη επί της Μπάγερν έχουν πρόσημο 9-8 και θέλουν να το διατηρήσουν θετικό, πηγαίνοντας στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσουν μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει την κρισιμότητα του παιχνιδιού, όπως και τις δυσκολίες του που αυξάνονται εξαιτίας των πολλών προβλημάτων της ομάδας του. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ χωρίς τον Άαρον Χάρισον καθώς υπέστη διάστρεμμα στην τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση. Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο Χασάν Μάρτιν, με τον Αμερικανό να ακολουθεί την αποστολή, αλλά τη συμμετοχή του στο ματς να κρίνεται την τελευταία στιγμή.

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Κώστα Παπανικολάου που δεν αγωνίστηκε και στο ματς με την Μπάγερν, με τις επιλογές του να είναι μετρημένες. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχασε το ματς με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά ξεπέρασε το πρόβλημά του και έτσι αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στο «ερυθρόλευκο» ροτέισον.

Όσον αφορά τη Μακάμπι, είναι στο 8-10 και «καίγεται» περισσότερο από τον Ολυμπιακό για τη νίκη, ενώ κι εκείνη έχει απουσίες. Εκτός δεδομένα θα είναι ο Σάντι Κοέν λόγω κορωνοϊού, ενώ και η συμμετοχή του Οθέλο Χάντερ είναι αμφίβολη. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Σέφι Σεμές (Ισραήλ) και Γιόσιπ Ραντοΐκοβιτς (Κροατία).