Σε αυστηρό περιορισμό έχουν τεθεί δύο περιοχές της Φθιώτιδας αφού τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού.

Πρόκειται για την Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων και την τοπική κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης όπου η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού.


Η αρχή έγινε με την Σπερχειάδα όπου μετά την καταγραφή 22 κρουσμάτων τέθηκε σε Lockdown τύπου 2, που σημαίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6.00 το απόγευμα και απαγόρευση εισόδου – εξόδου από την κοινότητα αν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένος σοβαρός λόγος υγείας ή εργασίας.

Τα αυστηρά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή την περασμένη Τετάρτη στις 6.00 το πρωί και θα ισχύσουν για εννέα ημέρες.

Η δεύτερη κοινότητα όπου ισχύουν τα ίδια αυστηρά μέτρα είναι η κοινότητα της Ανθήλης Λαμίας όπου καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα σε ρομά, αριθμός που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρχές και προκάλεσε την άμεση αντίδραση από την Πολιτική Προστασία που έθεσε περαιτέρω περιορισμούς από χθες Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως τις 18 του μήνα. Το θετικό στοιχείο για την περιοχή της Ανθήλης είναι ότι τα σημερινά τεστ που έγιναν σήμερα σε 160 κατοίκους της κοινότητας ήταν όλα αρνητικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από