Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει η αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στην Ινδονησία το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το Boeing 737 – 500 της Sriwijaya Air συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του. Οι έρευνες στην περιοχή της τραγωδίας συνεχίζονται, αλλά οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 62 άνθρωποι (50 επιβάτες-μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά- και 12 μέλη του πληρώματος), σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Ινδονησίας Μπούντι Κάρια.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας). Η υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».

«Ακούστηκε μια έκρηξη σαν βόμβα»

Ψαράδες που μίλησαν στο CNNi ανέφεραν πως την ώρα που το αεροσκάφος «αγνοούνταν» άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη και ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα κύμα. «Άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη. Νόμιζα πως είναι βόμβα ή πολύ δυνατός κεραυνός» λέει στο CNN ο Hendrik Mulyadi, ενώ συνάδελφός του περιέγραψε τον θόρυβο σαν μια «βόμβα που έσκαγε στο νερό».

«Ήταν πολύ κοντά μας, τα θραύσματα σχεδόν χτύπησαν το σκάφος μας» δήλωσε ο ψαράς Solihin στο BBC. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, δήλωσαν πως έχουν βρει αντικείμενα τα οποία πιστεύουν πως είναι κομμάτια του αεροπλάνου.

Την ίδια στιγμή, συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και περιμένουν, κλαίγοντας, να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Ανατριχιαστικό βίντεο επιβατών πριν μπουν στη μοιραία πτήση

Λίγο μετά την είδηση της «εξαφάνισης» του αεροσκάφους της Sriwijaya Air, ανέβηκε στο twitter βίντεο που είχε ανέβασε σε story της μια από τους επιβάτες του αεροπλάνου.

Σε αυτό φαίνεται να αποχαιρετά τους συγγενείς της πριν επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση.

«Το Boeing 737-500 ήταν σε καλή κατάσταση»

Το Μπόινγκ της Sriwijaya Air που κατέπεσε σήμερα, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, ήταν σε καλή κατάσταση, υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Τζέφερσον Ίρβιν Τζαουβένα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η πτήση καθυστέρησε για 30 λεπτά, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην περιοχή της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία και μέχρι τώρα δεν είχε κανένα δυστύχημα στο ενεργητικό της.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

Βαθιά θλίψη για το αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing 737 της Sriwijaya Air στην Ινδονησία, εξέφρασε και με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για την τραγική είδηση της συντριβής του αεροσκάφους της Sriwijaya Air κοντά στην Τζακάρτα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν οικείους τους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό και την κυβέρνησή της Ινδονησίας», γράφει η ανακοίνωση.