Το νέο Peugeot 3008, το SUV με τις 800.000 πωλήσεις, που λανσαρίστηκε το 2016 αναβαθμίζεται σε σχεδίαση, εξοπλισμό, τεχνολογικές καινοτομίες.

Πλέον, το νέο 3008 προσφέρεται, μεταξύ άλλων, και σε έκδοση plug – in υβριδική, με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, και με κινητήρες εσωτερικής καύσεως βενζίνης Puretech ή Diesel BlueHDi, που εξασφαλίζουν οδηγική ευχαρίστηση και οικονομία.

Διαθέτει νέα σχεδίαση, με νέα μάσκα,  το εμπρός μέρος διαθέτει πλευρικές εισαγωγές αέρα σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση, ενώ οι μαύρες ρίγες ενσωματώνονται στο νέο προφυλακτήρα από το 1ο επίπεδο εξοπλισμού.

Οι εκδόσεις GT/GT Pack, διαθέτουν ειδική μάσκα με ξεχωριστό σχεδιαστικό μοτίβο που αναδεικνύει την στιλιστική αναβάθμιση των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Ανασχεδιασμένα είναι επίσης και τα εμπρός φωτιστικά σώματα που διαθέτουν τεχνολογία LED από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού: Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη των 12,3 ιντσών, είναι εύκολα διαμορφώσιμος και περιλαμβάνει ψηφιακή τεχνολογία απεικόνισης που ονομάζεται « Normally Black » Eπίσης, συνοδεύεται από επτά κομψούς διακόπτες τύπου «πλήκτρα πιάνου» και δίνουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε βασικές λειτουργίες άνεσης : ηχοσύστημα, κλιματισμός, 3D Connected σύστημα πλοήγησης με φωνητική αναγνώριση εντολών, παράμετροι λειτουργίας αυτοκινήτου, εφαρμογές smartphone, και alarm.

Προσφέρει τα νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ζώων στην πορεία του αυτοκινήτου τη νύχτα ή κατά την οδήγηση σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. Επίσης, διαθέτει το Adaptive («Ενεργό») Cruise Control με λειτουργία Stop and Go (με αυτόματο κιβώτιο EAT8), με επιπλέον τη λειτουργία της αυτόματης επανεκκίνησης του αυτοκινήτου, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας, τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (αναγνωρίζει πεζούς & ποδηλάτες, νύχτα και μέρα, από ταχύτητες που κυμαίνονται από 5 έως140km/h ανάλογα την έκδοση) με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, Visiopark 1 με κάμερα οπισθοπορείας και απεικόνιση 180°, ενεργό σύστημα προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα , προειδοποίηση απόσπασης της προσοχής του οδηγού,  Υποβοήθηση κατάβασης (Hill Assist Descent Control – HADC) κ.α

Το smartphone συνδέεται με την κεντρική οθόνη χάρη στο συμβατό λογισμικό Mirror Screen, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων σύνδεσης Apple CarPlay™ και Android Auto™.

Επίσης, προσφέρεται με με δύο υβριδικούς επαναφορτιζόμενους κινητήρες : HYBRID4 300 e-EAT8 / κίνηση και στους 4 τροχούς / εκπομπές C02 από 29g.χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 59χλμ. (βάσει πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP) και τον HYBRID 225 e-EAT8 / κίνηση στους 2 τροχούς / εκπομπές C02 από 30g.χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 56χλμ. (βάσει πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP),

Επίσης, προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, 1,2 λίτρων με 130 ίππους, αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο, 1,6 λίτρων PureTech 180 ίππως, με οκτάρι αυτόματο κιβώτιο ακι ντίζελ 1,5 λίτρων με 130 ίππους.

Οι υπηρεσίες φόρτισης

 Προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες που θα αγοράσουν το νέο PEUGEOT 3008 με υβριδικό plug-in κινητήρα στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, η PEUGEOT προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που βασίζονται σε τρεις πυλώνες:

Easy-Charge ή αλλιώς η διευκόλυνση της πρόσβασης των πελατών μας σε διάφορες λύσεις φόρτισης :

  • Μία προσφορά λύσης φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία, που περιλαμβάνει ευρεία γκάμα υλικών (ενισχυμένη παροχή, Wall box, Smart Wall box), μελέτη της ηλεκτρικής εγκατάστασης ώστε να προσφερθεί η καλύτερη λύση φόρτισης και η τελική εγκατάσταση

Easy-care ή αλλιώς, πώς να διασφαλίζουμε τους πελάτες μας στη διαδικασία ανακάλυψης και να τους κάνουμε να απολαύσουν με ηρεμία το αυτοκίνητό τους:

Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισής της.

Μέσω της εφαρμογής MyPeugeot® του smartphone ή μέσω του συστήματος 3D Connected Νavigation, υπάρχει η δυνατότητα :

  • Να ενεργοποιήσετε ή να προγραμματίσετε μια θερμική προετοιμασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Πέρα ​​από την άνεση, αυτή η λειτουργία, όταν το όχημα είναι συνδεδεμένο, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση την αυτονομίας (ταχύτερη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας κατά τις φάσεις εκκίνησης), και ταχύτερη επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας λειτουργίας της μπαταρίας.
  • Να ενημερώνεστε, να προγραμματίζετε ή να αναβάλλετε τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ 

Οι τιμές του ξεκινούν από τα 24.900 ευρώ με τον τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 PureTech των 130 ίππων, ο οποίος σε συνδυασμό με το επίπεδο εξοπλισμού Active ενώ, με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 και την πλούσια εκδοχή, την Active Plus η τιμή του διαμορφώνεται από τις 32.100 ευρώ.

H ντίζελ έκδοση 1.5 BlueHDi των επίσης 130 ίππων κοστίζει από 26.900 και 33.100 ευρώ , ενώ, το 3008 Hybrid των 225 ίππων με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο και το επίπεδο εξοπλισμού Allure ξεκινά από τις 46.000 ευρώ . Το  κορυφαίο τετρακίνητο 3000 Hybrid 4 των 300 ίππων που ξεκινά από τις 50.500 ευρώ.