Για τις 11 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία στον εμπορικό κόσμο για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εν μέσω της πανδημίας του κορoναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό λόγω του αυστηρότερου lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πάντως, η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μετάθεση των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου που ξεκινούν κανονικά.

Ωστόσο, αν παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά, υπάρχει ενδεχόμενο να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται κανονικά η περίοδος εκπτώσεων.

Tι είναι το click in shop

Εξάλλου, η κυβέρνηση εστιάζει σε μία νέα φόρμουλα για την λειτουργία τους, αυτή του click in shop.

Το click in shop, είναι απλά η δυνατότητα που θα δίνεται στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία θέλουν να αγοράσουν. Είναι μία προσπάθεια που θα γίνει προκειμένου να διευκολυνθούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Αυτό θα γίνει κάτω από αυστηρά, φυσικά, μέτρα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στα καταστήματα. Εξετάζεται, ανάλογα και με την έκταση των καταστημάτων, αν θα εξυπηρετείται ένας-ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

Πάντως πρόκειται για ένα μέτρο, όπως λένε εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, που δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα σε μικρές επιχειρήσεις αν και εν μέρει η αγορά την περίοδο των γιορτών λειτουργούσε άτυπα με έναν ανάλογο τρόπο σε περιοχές εκτός κέντρου.

Πότε αναμένεται να λειτουργήσει το click in shop

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η νέα φόρμουλα εντός της περιόδου των εκπτώσεων, ώστε να υπάρξει κίνηση στα καταστήματα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν δείχνει πιθανό το σενάριο να λειτουργήσει το μέτρο αυτό πριν τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς τουλάχιστον ως τις 11 του μηνός, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown.