Αυθαίρετο χαρακτήρισε το όριο των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης, επισημαίνοντας ότι τα άτομα που θα επιτρέπεται να συγκεντρωθούν στο ίδιο σπίτι δεν πρέπει να είναι πάνω από επτά.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο καθηγητής διερωτήθηκε «γιατί δεν καταργείται αυτός ο αριθμός καθώς δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί η αναγκαιότητα οι γιορτές φέτος να γίνουν με τον στενό οικογενειακό πυρήνα». Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη «πιο κοντά στις επιστημονικές μελέτες είναι το όριο των 7 ατόμων». Ο ίδιος πάντως, φέτος θα επιλέξει να εορτάσει μόνο με την κόρη του και με αυστηρό αερισμό του χώρου.

Μιλώντας για το νοσοκομείο της Λάρισας, είπε ότι η εικόνα πλέον είναι βελτιωμένη. Ο αριθμός των εισαγωγών είναι μονοψήφιος, ενώ έχουν μειωθεί και οι αριθμοί των μολύνσεων. Είναι ωστόσο σημαντικό όπως είπε, «να γίνονται πολλά τεστ ώστε να παρακολουθείτε ο δείκτης θετικότητας».

Εξέφρασε και την ένστασή του όσον αφορά τη λειτουργία συγκεκριμένων τομέων της αγοράς, και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης αφού θα λειτουργούσε ανακουφιστικά και για τους πολίτες. Η λειτουργία της κοινωνίας θα είχε μειωμένες ψυχολογικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα όπως είπε, θα μπορούσαν να λειτουργούν τα εστιατόρια με θερμαντικά μέσα, στα πρότυπα άλλων χωρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελβετία που ενώ έκλεισε σήμερα τα εστιατόρια άνοιξε τα χιονοδρομικά κέντρα ώστε ο κόσμος να ξεφεύγει λίγο αλλά επιπλέον να βρίσκεται και σε εξωτερικούς χώρους.