Αναμφίβολα θα υπάρξει διασπορά και κίνηση του κοροναϊού στην κοινότητα τις ημέρες των εορτών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, δεν έκρυψε την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις επαφές μας και τις μετακινήσεις μας τις ημέρες αυτές.

«Προβληματιζόμαστε για το πώς θα είναι η κινητικότητα των ανθρώπων και πώς θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες οι επιπτώσεις της κινητικότητας αυτής», είπε χαρακτηριστικά.

Το μεγάλο πρόβλημα των ημερών θα είναι οι εναλλασσόμενες επαφές μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο οποίος σημείωσε ότι «ο αριθμός των 9 ατόμων είναι ενδεικτικός το ιδανικό όμως, θα ήταν να περάσουμε τις γιορτές με τη στενή μας οικογένεια, με όσους δηλαδή ζούμε κάτω από την ίδια στέγη».

»Μια σημαντική ανάσα φαίνεται να παίρνουμε την άνοιξη και πολύ καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Ιούνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι «ακόμα καλύτερα από πέρσι».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη μετάλλαξη, τόνισε ότι μελετάται από τους επιστήμονες, για το αν πράγματι είναι πιο μεταδοτικός. Υπογράμμισε όμως πως αυτό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τους ιούς, οι οποίοι εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις.

«Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», υπογράμμισε, ενώ ξεκαθάρισε πως τα εμβόλια της νέας τεχνολογίας, σε περίπτωση που πράγματι υπάρχει κάποια σημαντική τροποποίηση, έχουν τη δυνατότητα να αναπροσαρμοστούν.