Tο γαλλικό SUV , το Renault Captur  με συνολικά 405 βαθμούς και μεγάλη διαφορά από το δεύτερο μοντέλο, αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο του 2021»! 

Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», ανέδειξαν το νέο γαλλικό μοντέλο, που διακρίθηκε μετά από μια μάχη με άλλα εννιά μοντέλα, που ήδη είχαν περάσει στην τελική δεκάδα.

Τα 10 αυτοκίνητα που διεκδίκησαν τον επίζηλο τίτλο και τα οποία έφθασαν στην τελική φάση, από τα  22 συνολικά καινούργια μοντέλα που πρωτοκυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, βαθμολογήθηκαν με αλφαβητική σειρά, ως εξής: Ford Puma 315, Hyundai i20 274, Nissan Juke 235, Opel Corsa 221, Peugeot 2008 281, Renault Captur 405, Seat Leon 259, Skoda Kamiq 252, Toyota Yaris 242, VW ID 3 216.

Η εκδήλωση για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»  πραγματοποιήθηκε, φέτος, διαδικτυακά, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ΥΠΕΝ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μέσα στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα της τελικής φάσης, φέτος, περιλήφθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό και ένα πλήρως υβριδικό, στην γκάμα, δε, όλων σχεδόν των μοντέλων υπάρχουν πια και ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις (PHEV κλπ).

O κ. Χατζηδάκης, δήλωσε χαρούμενος που, για άλλη μια φορά, συμμετείχε, έστω και εξ αποστάσεως, στην ετήσια εκδήλωση ανάδειξης του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Η όλη εκδήλωση ήταν digital και προβλήθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, της ΕΡΤFlix,  του Vimeo, από το site του θεσμού (www.atx.gr) καθώς και από μια σειρά από sites.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελείται η εταιρία CGC Communication.