Στο αν θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα κατά τη περίοδο των γιορτών, όπως άφησε να εννοηθεί προηγουμένως και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως αύριο μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα κατά τη περίοδο των εορτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αλλά πιθανόν να αυστηροποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.

Τα μέτρα θα αφορούν τους ελέγχους από την αστυνομία, αλλά και τις μετακινήσεις μας ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση  στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες.

«Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιό και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να παίξουμε άμυνα στο ρεβεγιόν

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό σε Κοζάνη και Δυτική Αττική, κάνοντας έκκληση τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να υποβάλλονται σε τεστ.

«Ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει γιορτή για τον ιό και όχι για εμάς», είπε ο Πέτσας σχετικά με τα ρεβεγιόν, τονίζοντας πως θέλουμε να πάμε το μπροστά και όχι πίσω.

«Ας μην παίξουμε με τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Ας παίξουμε άμυνα» είπε.

Στις 26 Δεκεμβρίου οι πρώτες παρτίδες εμβολίου

Σχετικά με το εμβόλιο, οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και την επομένη θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς, ενώ θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι στις δομές φροντίδας και στη συνέχεια στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.