Εικόνες που δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση το πρώτο lockdown παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της; Αθήνας.

Αρκετοί πολίτες παρ΄όλο που δεν έχουν κλείσει κάποιο ραντεβού για click away αγορά, επιλέγουν να κάνουν μία βόλτα στη στολισμένη Αθήνα προκειμένου να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να χαζέψουν τις βιτρίνες.

Το γιορτινό κλίμα, ο στολισμός στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η κούραση από τις αλλεπάλληλες εβδομάδες περιορισμού και απαγορεύσεων φαίνεται πως οδήγησε σε χαλάρωση όσων βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα όπου και απόλαυσαν τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό βγάζοντας φωτογραφίες.

Για τα δεδομένα της εποχής, η Ερμού και η πλατεία Συντάγματος γέμισαν κόσμο και την Κυριακή, ενώ ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και το Σάββατο.

Εικόνες από την στολισμένη Αθήνα

Πάντως στην πλειοψηφία ο κόσμος φορούσε μάσκα, ενώ προσπαθούσε να τηρεί όσον γίνεται και τις αποστάσεις. Ωστόσο το μόνο σημείο στο οποίο ήταν αναπόφευκτος ο συνωστισμός ήταν το.. φανάρι της πλατείας.

Από την πλευρά της η δημοτική και η ελληνική αστυνομία έκανε συστάσεις στους πολίτες να μην συνωστίζονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ σταματούσε και ΙΧ για να κάνει έλεγχο στους οδηγούς.