Καθαρά λαϊκό ήταν το μεγάλο φινάλε της εκπομπής «Σπίτι με το MEGA» με τον Γιώργο Μαζωνάκη να δίνει κυριολεκτικά τον καλύτερό του εαυτό στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση ο αγαπημένος τραγουδιστής μας ξενάγησε στα 30 χρόνια που κλείνει στη μουσική μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του.

«Όσο ζω, ΜΑΖΩ» κεντρικό σύνθημα στα social media

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και στην κυριολεξία τα μηνύματα αγάπης από τους χρήστες του Twitter δεν σταμάτησαν λεπτό.

Με κεντρικό σύνθημα το θρυλικό πια «Όσο ζω ΜΑΖΩ» το hashtag #spitimetomega ήρθε πολύ ψηλά στην προτίμηση των χρηστών.

Τι σημαίνει «Αγαπώ» εξήγησε μουσικά ο Γιώργος και ο Μιχάλης

Ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Μιχάλης από τους Stavento τραγούδησαν το «Αγαπώ σημαίνει» για το κοινό του MEGA.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2018, και τους στίχους υπογράφει ο Μιχάλης.

Έτσι, τραγουδιστής και συνθέτης, είπαν μαζί, ένα ξεχωριστό κομμάτι. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Μαζωνάκης, η ιδέα για το τραγούδι, «γεννήθηκε» ένα βράδυ σπίτι του, που συζητούσε με το Μιχάλη, τι είναι η αγάπη και που μπορεί να οδηγήσει.

Στη συνέχεια τραγούδησαν παρέα το «Αγαπώ σημαίνει», το αγαπημένο «Μου λείπεις», αλλά και το «Νερό και χώμα», σε ιδιαίτερες εκτελέσεις.

Ο Μιχάλης Stavento, αποχαιρέτησε το Γιώργο Μαζωνάκη και τους τηλεθεατές του MEGA με ένα μήνυμα: «Καλές γιορτές, και όταν ανοίξουν τα μάτια μας να μπορούμε να αγκαλιάσουμε αγαπημένους μας ανθρώπους».

Από τον ίδιο δίσκο ο Μαζωνάκης ερμήνευσε και το «Ένα θαύμα», αυτό δηλαδή που όλοι περιμένουμε προκειμένου να τελειώσει η δύσκολη περίοδος του ζούμε.

Κατάθεση ψυχής

«Ο πατέρας μου είναι ο άνδρας της γενιάς του. Ευαίσθητος, αυτοδημιούργητος, άξιος στη δουλειά του. Πάντα αφοσιωμένος στο ναυπηγείο του στο Πέραμα. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, εξέλιξε τη δουλειά του, και είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που με τα έργα που έχει αναλάβει προστατεύεται το περιβάλλον και μειώνονται οι ρύποι των πλοίων στην ατμόσφαιρα», τόνισε ο Γιώργος Μαζωνάκης καθώς ξενάγησε το κοινό στην εργατική πλευρά του Πειραιά.

«Η μάνα μου… ορχήστρα ολόκληρη από μόνη της. Και μαέστρος η ίδια. Θυμάμαι να έχει μονίμως ανοιχτό το ραδιόφωνο. Έτσι μεγάλωσα εγώ. Με μουσικό χαλί, που λένε. Μια ζωή κάτι έπαιζε, όσο μακριά και αν ήταν κάποιος του έδινε σημασία, κανένας ήχος δεν έπεφτε κάτω. Έμαθα να ακούω και εγώ, σε πολλά επίπεδα», συμπλήρωσε φανερά συγκινημένος ο ο ίδιος.

«Ώρες μικρές» για το τέλος

Με ένα ζεϊμπέκικο που επανέφερε το είδος στα ελληνικά ραδιόφωνα, ο Γιώργος Μαζωνάκης έκλεισε μια ακόμα μουσική βραδιά στο «Σπίτι με το MEGA».

Το «Ώρες μικρές» από το άλμπουμ «Αγαπώ σημαίνει» του 2019 πλημμύρισε το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Μία κατάθεση ψυχής στο grand finale για το 2020 του «Σπίτι με το MEGA» με τον μαγικό Γιώργο Μαζωνάκη να μας συναρπάζει και να επιβεβαιώνει τη φράση του, «Όσα χρόνια περπατάω, άλλα τόσα τραγουδάω».

«Ευχαριστώ το μεγάλο κανάλι για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, και την τιμητική πρόσκληση στο grand finale για το 2020 της εκπομπής «Σπίτι με το MEGA». Μια εκπομπή που αντιμετωπίζει με επαγγελματισμό και σεβασμό τη μουσική, τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες. Νιώθω την ανάγκη να πω, και θέλω να ακουστεί, ότι ο πολιτισμός περνάει δύσκολα, όπως περνάνε δύσκολα κα πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας. Ας είμαστε κοντά, όσο μπορεί ο καθένας, στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους μας!»