Ο ΕΟΔΥ δεν συνεργάζεται με τον ιατρικό σύλλογο της Κοζάνης, καταγγέλλει ο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης. Αναφερόμενος στην σοβαρή επιδημιολογική επιβάρυνση της Κοζάνης, ο κ. Τσεβεκίδης σημείωσε ότι υπήρξαν πολλοί παράγοντες που οδήγησαν στο σημείο αυτό, αλλά υπογράμμισε ως αδύναμο σημείο στη μάχη κατά της πανδημίας την απουσία ενημέρωσης και συνεργασίας του ΕΟΔΥ με τους τοπικούς παράγοντες.

«Έχουμε μία έλλειψη πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία έχουν μεν την εικόνα, αλλά αυτή η πληροφορία, δεν δίνεται, δεν διαχέεται στους ιατρικούς συλλόγους και τους γιατρούς για να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται σε κάθε περιοχή. Τα μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης, η εικόνα που έχουμε είναι αποσπασματική. Δεν παίρνουν την γνώμη και τη γνώση των τοπικών παραγόντων, παρότι εμείς έχουμε εικόνα, την ανθρωπογεωγραφία και τις κινήσεις των ανθρώπων. Πώς θα κάνουν σοβαρή ιχνηλάτηση από την Αθήνα; Πώς θα καταλάβουν τι γίνεται;» δήλωσε με ο κ. Τσεβεκίδης μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση των τοπικών φορέων του νομού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο κ. Τσεβεκίδης ζήτησε «να συμπεριληφθούν και οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, οι γιατροί σε κάθε περιοχή στη μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού»

Παράλληλα επισήμανε ότι «δεν έχουμε μαγικές λύσεις. Υπάρχει πάντα το δίλημμα, από τη μία η δημόσια υγεία και από την άλλη η οικονομία και η υπόλοιπη ζωή». Ο κ. Τσεββεκίδης σημείωσε ότι πρέπει να αναζητηθούν «οι βέλτιστες λύσεις, να μην πάμε σε πρωτόγονες λύσεις, πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι, «έχουμε αυτό άρα κλείστε τα όλα, δεν ξέρουμε πώς θα ζήσετε, πάρτε ένα επίδομα».

«Να δούμε τα πραγματικά προβλήματα, είναι πιο δύσκολο, θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αυτό είναι το πιο σωστό για να αντιμετωπίσουμε δίκαια μία κρίση γιατί διαφορετικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλου είδους προβλήματα», κατέληξε.