Η Κριστεν Κόι είναι νοσηλεύτρια και ερευνήτρια σε ψυχιατρική κλινική στο Λος Άντζελες και μια από τους χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου των Pfizer και BioNTech. Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA περιγράφει τους λόγους, για τους οποίους συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές.

«Πίστεψα ότι είναι σημαντικό να βοηθήσω και να είμαι μέρος της επιστημονικής προσπάθειας, καθώς αυτή η πανδημία είναι ισοπεδωτική για όλες τις κοινωνίες του κόσμου, και θεώρησα ότι θα ήταν σημαντικό να παίξω ένα ρόλο στην εξεύρεση μιας λύσης μέσω του εμβολίου».

Δεν γνωρίζει αν έκανε το πραγματικό εμβόλιο

«Πιστεύω ότι έκανα το πραγματικό εμβόλιο γιατί είχα αρκετά συμπτώματα μετά την ένεση που μοιάζουν πολύ με αντιδράσεις ενός εμβολίου. Είχα κρυάδες, ναυτία, πονοκέφαλο, αισθανόμουν κουρασμένη, αισθανόμουν πολύ άσχημα και ξάπλωσα νωρίς. Ξύπνησα στη μέση της νύχτας με πυρετό που ανέβαινε συνεχώς και το πρωί ο πυρετός μου ήταν πάρα πολύ υψηλός».

Η Κρίστεν συνέχισε να ακολουθεί τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται στο Λος Άντζελες ενώ δεν σταμάτησε να εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική όπου είναι ερευνήτρια.

Προσπαθώντας να προτρέψει όσους είναι σκεπτικοί απέναντι στο εμβόλιο να μην διστάσουν να εμβολιαστούν χαρακτηρίζει μικρό τίμημα την εμφάνιση μικρών παρενεργειών.

«Είναι πολύ μικρό το τίμημα, να έχεις την πιθανότητα για μερικές παρενέργειες για μια ή δυο μέρες. Τα δικά μου για παράδειγμα ήταν πολύ σπάνια. Στα στοιχεία της Pfizer φαίνεται ότι δεν υπήρξε κανείς που να έχει τόσο ισχυρές παρενέργειες όσο οι δικές μου. (οι παρενέργειες) είναι ένα δείγμα ότι το σώμα σας μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό και με αυτή την έννοια είναι καλό γιατί είναι δείγμα ότι το εμβόλιο λειτουργεί».