Συγκινούν τα όσα είπε στους γονείς του ο 8χρονος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Το μικρό παιδί αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κοροναϊό. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας.

Οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την κατάσταση της υγείας του 8χρονου αγοριού που παρουσίασε πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο.

Εκτιμούν ότι το παιδί θα ξεπεράσει τις επιπλοκές που εμφάνισε μετά τον Covid και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, τονίζοντας πως το επόμενο 48ωρο θα του μειώσουν τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

Ο 8χρονος ξεπέρασε τον Covid, ωστόσο εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Kawasaki.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Παιδιατρικής του νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, μιλώντας στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το παιδί είναι καλύτερα στην υγεία του.

«Τελικά το παιδί πέρασε ένα πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, Kawasaki light θα λέγαμε. Είναι ουσιαστικά μια αντίδραση στον Covid και συνήθως εμφανίζεται 2-3 εβδομάδες μετά τη νόσο» σημείωσε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 130 παρόμοια περιστατικά παγκοσμίως.

«Είχε δύο μέρες πυρετό» λέει η μητέρα του 8χρονου

Η μητέρα του, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως για δύο ημέρες παρουσίασε πυρετό και η γιατρός του, τους πρότεινε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Στο σπίτι ήταν δύο μέρες με πυρετό και στο τρίτο 24ωρο η παιδίατρός μας μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» είπε η μητέρα του 8χρονου παιδιού. «Tην Τετάρτη, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων» πρόσθεσε η μητέρα του.

Η  μητέρα του 8χρονου ανέφερε πως ο μικρός ζήτησε ως δώρο Χριστουγέννων να μην ανοίξουν τα αδέρφια του το δώρο του και να περιμένουν να πάει κι αυτός στο σπίτι.

«Ζήτησε το δώρο των Χριστουγέννων του να μην το ανοίξουν τα αδερφάκια του» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.