Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη σε λιμάνι της Σαουδική Αραβίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλοιοκτήτρια εταιρία του τάνκερ είναι η Οικονόμου Group of Companies.

Για το περιστατικό δεν είχε ενημερωθεί ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος γι΄αυτό και υπήρξε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα). Το τάνκερ ήταν στο αγκυροβόλιο λιμένα Σουκαΐκ όπου είχε γίνει εκφόρτωση του εμπορεύματος.

Το πλοίο θα αναχωρούσε με το πρώτο φως της ημέρας. Τα ξημερώματα  επτά έλληνες ναυτικοί ανάμεσα τους και ο καπετάνιος άκουσαν ξαφνικά έναν θόρυβο χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν τι τον προκάλεσε.

Από την έκρηξη έχουν προκληθεί υλικές ζημίες εξωτερικά του πλοίου.

Αναμένεται η επιθεώρηση ζημιών για να δουν αν τελικά θα τους επιτραπεί η αναχώρηση. Πάντως δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός από το πλήρωμα.

Σημειώνεται πως σε δήλωσή τους που επικαλείται το AP, οι διαχειριστές του πλοίου ανέφεραν ότι το τάνκερ «δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

«Το τάνκερ χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια του νερού και υπέστη ρήγμα. Επιβεβαιώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός» αναφέρεται.

Το τάνκερ ναυπηγήθηκε το 2009 στη Σαγκάη και έχει ολική χωρητικότητα 107.009 τόνους και χωρητικότητα σε καθαρό βάρος 58.418 RT.