Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που προβλήθηκε στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου, με το οποίο το ελληνικό κοινοβούλιο τίμησε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βίντεο ξεκινά με τη Μάχη του Μαραθώνα, περιλαμβάνει τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το Υγρό Πυρ στο Βυζάντιο, την Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα του 1904-1908, τους Α’ και Β’ Παγκόσμιους Πολέμους, σύγχρονες εικόνες από τα σώματα του Ελληνικού Στρατού, αλλά και την προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων, Παναγία.

«Το προβαλλόμενο οπτικό αφιέρωμα μάς υπενθυμίζει ότι και στις σημερινές συνθήκες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες, προασπίζουν με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, προασπιζόμενες ταυτόχρονα την ειρήνη και την ευημερία του τόπου μας» ανέφερε η Βουλή στο μήνυμά της.

«Γλέντι» στο Twitter

Τα σχόλια για το διάρκειας τεσσάρων λεπτών βίντεο ήταν πολλά και στην πλειοψηφία τους αρνητικά, με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την κίνηση.

Δείτε ολόκληρο το σχετικό βίντεο που προβλήθηκε στη Βουλή: