Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για καθυστερήσεις στην επίταξη αλλά και πυρά κατά του ιδιωτικού τομέα στην υγεία εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη στάση των ιδιωτικών κλινικών που αρνούνταν να παραχωρήσουν κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Αδιέξοδο

Χρειάστηκε να φθάσει η κατάσταση σε αδιέξοδο στην Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει η Κυβέρνηση να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές όπως εδώ και μήνες ζητάμε, τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωσή του για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Χρειάστηκε να φθάσει η κατάσταση σε αδιέξοδο στην Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει η Κυβέρνηση να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές όπως εδώ και μήνες ζητά το Κίνημα  Αλλαγής.

Για μια ακόμη φορά η καθυστέρηση την βαρύνει.

Όπως τόνισε και πάλι χθες η Φώφη Γεννηματά, δεν είναι δυνατόν ο ιδιωτικός τομέας όχι μόνο να μη μετέχει στον αγώνα κατά της πανδημίας, αλλά και να εκμεταλλεύεται με απαράδεκτες οικονομικές χρεώσεις την κατάσταση, με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Ιδεοληψία και ανικανότητα

Επισημαίνουμε επίσης ότι η χθεσινή ΚΥΑ για την απασχόληση ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ με πολύ ευνοϊκούς όρους, αποδεικνύει την ιδεοληψία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης που επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτε για την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των Δημοσίων Νοσοκομείων.

Τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη, αποδείχθηκαν υποκριτικά.

• Μονιμοποιείστε τώρα το επικουρικό προσωπικό των Νοσοκομείων που έχει την εμπειρία και την γνώση της λειτουργίας τους.

• Αναγνωρίστε έμπρακτα την προσφορά του προσωπικού του ΕΣΥ, με την ένταξή τους στα βαρέα-ανθυγιεινά και την χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων,

Χρήματα βρίσκει η Κυβέρνηση για αυτούς που θέλει».