Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς που αξίζει σεβασμού, χαρακτήρισε την εθελοντική μετάβαση 10 νοσηλευτριών από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υποδειγματική πράξη

«Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας. Μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας» έγραψε στα social media η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κρίσιμη η κατάσταση

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι 10 νοσηλεύτριες δεν θα είναι οι μόνες που θα μπουν στον αγώνα, καθώς και άλλοι υγειονομικοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Έκκληση για γιατρούς στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει πριν λίγες μέρες και ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, ο οποίος τότε είχε αναφέρει πως η κατάσταση είναι κρισιμότητα και πως δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες Ιταλίας του Μαρτίου.

«Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε», είχε αναφέρει τότε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Φαίνεται λοιπόν πως μετά τις ανακοινώσεις τόσο του υπουργείου όσο και των λοιμωξιολόγων, νοσηλευτές από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ από τον κοροναϊό  έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.